Online programma kracht training en blessurepreventie

Beter in balans. Meer kracht. Minder pijn.

Verbeter uw balans, bouw spierkracht op en verminder pijn met makkelijk te volgen oefeningen via ons programma.

fitness icon

Spierkrachtverlies

Voel je weer sterker

Wat is krachtverlies?
Verlies van spierkracht begint al vanaf je dertigste. Je merkt het dan nog niet zo, maar toch neemt de spiermassa 0,7 tot 1,5 procent per jaar af. Vanaf je zeventigste loopt dat zelfs op naar 3,5 procent. 
 
Het lichaam breekt continu spiercellen af om ze daarna weer op te bouwen. De opbouw van spierweefsel zijn er 2 belangrijke factoren; eiwitten en beweging.
De eiwitten (ketens van aminozuren) vormen de bouwstenen voor de spieren en de beweging zorgt voor het signaal aan ons lichaam dat er nieuw spiereiwit aangemaakt moet worden.
 
Naarmate we ouder worden, worden we minder gevoelig voor de stimulerende werking van eiwit in onze voeding op de spiereiwitaanmaak én we gaan steeds minder bewegen.
 
In de moderne wereld is te weinig bewegen een steeds groter wordend probleem. Alles kan met een muisklik of een swipe geregeld worden. Nog geen 42 procent van de zestigplussers haalt de dagelijkse beweegnorm van 30 minuten actief bewegen.
 
Hoe voorkom ik krachtsverlies
Vaker bewegen helpt dus. En daar is makkelijk mee te beginnen. Elke dag weer. Volgens het Kenniscentrum Sport en Bewegen moet een volwassene 2,5 uur per week matig tot intensief bewegen en twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen doen. Hierbij sluit de methode van Sixty-up force helemaal aan.
Daarnaast is een eiwitrijk dieet ook van groot belang tegen krachtsverlies.
 
Bewegen met Sixty-up force 
Er moet een gedegen interne motivatie zijn om te willen veranderen. Maar het moet ook duurzaam zijn, je moet het ook op de lange termijn kunnen volhouden. 
De methode van Sixty-up force biedt juist die motivatie en is zo opgebouwd dat je twee keer per week een half uur de spier- en botversterkende en balans verbeterende oefeningen doet. Dan hoef je zelf alleen nog maar een wandeling of fietstocht in de natuur te maken, bijvoorbeeld. 
Als je weet waarom je tijdens de sportles bepaalde oefeningen doet, motiveert dat om ze te blijven doen. Je weet dan waarop je moet letten om het resultaat te merken.
 
Maak nu kennis met Sixty Up Force en start een maand proef of neem deel aan on webinar